Халфът на Астън Вила Стилиян Петров заяви, че победата в утрешния мач срещу Манчестър Сити е задължителна за неговия отбор по пътя в борбата за участие в евротурнирите.

Стенли се завръща за двубоя срещу Мартин Петров и компания, след като не игра три седмици заради контузия, получена през първото полувреме на двубоя срещу Арсенал на 1 декември.

„Манчестър Сити е един от отборите, целещи се през този сезон в местата даващи право на участие в Европа, също както и ние”, заяви Стилиян Петров.

„Свен Йоран Ериксон свърши отлична работа в Сити, а новите попълнения, които привлече през лятото, бързо паснаха на тима.”

За нас обаче е важно да победим нашият конкурент, ако искаме да се борим за място в Купата на УЕФА. Искаме да влезем в победна домакинска серия, след като загубихме няколко пъти тук.”

„Домакинските резултати на Сити през този сезон са отлични, но навън се вижда, че навън им е по-трудно и се надявам, че така ще бъде и в нашия мач.”

„Добре е, че отново съм с момчетата и ще видим, докъде съм стигнал след една пълна седмица с тренировки”, каза още Стилиян.