Българският халф на Астън Вила Стилиян Петров е убеден, че мениджърът Мартин О`Нийл може да постигне „страхотен успех” като селекционер на Англия, но изрази задоволство, че треньорът е предпочел да остане в клуба.

Петров има дългогодишни отношения с О`Нийл, датиращи от общото им минало в Селтик, преди да се съберат отново на „Вила Парк”.

Българският национал сподели, че е почувствал облекчение, когато О`Нийл обяви, че иска да продължи работата си с Астън Вила, вместо да замени Стив МакЛарън като наставник на Англия.

„Всички чувстваме, че сме на път да постигнем нещо специално през следващите няколко сезона,” заяви Петров. „За мен не е изненада, че Мартин О`Нийл е свързван с поста на селекционер, след като Стив МакЛарън бе уволнен миналата седмица. Мартин е изключителен кандидат за поста вече години наред и аз знам, че ако му се даде шанс, той може да донесе успехи на тази нация.”

„Ние обаче не искаме това да се случи, а от неговите коментари става ясна позицията му. Той остава във Вила,” продължи Стан. „Това е музика за ушите не само на феновете на Вила, но и за играчите и целия екип. Мога спокойно да заявя, че той е един от най-харизматичните хора, които някога съм срещал.”

Петров добави: „Във Вила имаме млад, тепърва изграждащ се отбор, а Мартин доведе футболисти, които с годините ще стават по-добри. Разбира се, в този случай ние искаме той да остане, защото именно той сплотява всички нас. Ние се нуждаем от него да ни помага и да ни помогне да постигнем успеха, на който сме способни.”

„Работил съм с много треньори в кариерата си, но той определено е най-добрият. Вярвам, че това се доказва и от сезона, който изкара дотук във Вила. За мен лично, той е човекът, повлиял най-много на кариерата ми. Прекарах шест години с него в Селтик и той направи много за мен,” заключи емоционално Стилиян Петров.