Капитанът на Астън Вила Стилиян Петров заяви, че се чувства като маратонец под ръководството на фитнес треньора на тима Робер Дюверне.

43-годишният фитнес треньор се събра в клуба с новия мениджър Жерар Улие, с когото бяха и в Лион, където спечелиха две титли на Франция. По време на Световното първенство Дюверне бе компрометиран, след като се скара с Патрис Евра на лагера на френския национален отбор в Южна Африка. Петров обаче е доволен от треньора. „Следващото ниво на физическата ми подготовка е смърт”, сподели българинът.

„След още няколко седмици може да се пусна и в няколко маратона! Имаме нов мениджър, който ни натиска наистина здраво и иска да сме в по-добра физическа форма и да се борим през целите 90 минути. Правим добър прогрес и ще ставаме все по-добре физически, което е добре. Понякога е трудно, но това е футболът. Трябва да го приемем и да продължим да работим, за да издигнем клуба на следващото ниво. Имаме добър фитнес треньор. Той се справя наистина страхотно. Има собствена програма и ние работим по нея”, каза още българският национал.