Капитанът на Астън Вила Стилиян Петров игра цял мач при победата с 2:1 като гост на Уигън в отложен мач от 21-ия кръг на Висшата лига.

Тимът на българина поведе на DW Стейдиъм след автогол на Джейми МакКарти, който засече топката в собствената си врата след пробив на Джон Карю.

Уигън обаче изравни само две минути по-късно, след като Н’Зогбия центрира към Гари Колдуел и той с глава се разписа в правилната врата.

Вила стигна до трите точки в 63-ата минута, когато Ашли Йънг изпълни ъглов удар, вратарят Крис Къркланд и защитата на домакините не се намесиха добре, топката стигна до Джеймс Милнър и английският национал не пропусна да я прати в мрежата.

С този успех Астън Вила остана на седмото място във Висшата лига, но се доближи на само три точки от четвъртия Тотнъм, който е и с мач повече от състава на Мартин О’Нийл.

Съставите:
Уигън Атлетик: Къркланд, Колдуел, Бойс (90’-Скотланд), Брамбъл, Фигероа, Диаме, Томас, Н’Зогбия (56’-Моузес), МакКарти (71’-Шарнер), Морено, Родалега.

Астън Вила: Фридъл, Куеяр, Дън, Колинс, Уорнък, Милнър, Даунинг, Петров, Ашли Йънг, Карю (82’-Хески), Агбонлахор (81-Сидуел).