Бившият български национал Стилиян Петров получи поредното признание от шотландския Селтик. Стенли, заедно с бившия си съотборник при „детелините“ Джон Хартсън, ще връчат титлата на тима на 11 май, когато приключва сезона в Шотландия.

Петров и Хартсън ще бъдат специални гости на „Селтик парк“ по време на двубоя срещу Дънди Юнайтед, когато шотландският гранд ще узакони третата си поредна титла в шампионата и своята 45-та в историята.

„Селтик ще отпразнува третата си поредна титла в последния ден от сезона. Две легенди на Селтик, бивши съотборници при мениджъра Нийл Ленън, ще бъдат на стадиона в този специален ден. Тимът ще бъде коронован като шампион на Шотландия за 45-ти път и клубът с удоволствие може да съобщи, че двете легенди на Селтик Джон Хартсън и Стилиян Петров ще бъдат част от церемонията по връчването на трофея“, се казва в официалното съобщение от клуба.

„Тези дни не са чужди и на двамата на „Селтик парк“, тъй като имат спечелени редица титли по време на престоя си в клуба. Техните подвизи със „зелено-бялата“ фланелка им гарантират най-топлите приветствия всеки пък, когато се завърнат. Смелият и достоен начин, по който те пребориха своите болести в последните години, само подсилва възхищението и обичта към тях от семейството на Селтик. Фантастично е, че Джон и Стилиян ще бъдат на „Селтик парк“, за да отпразнуваме третата поредна титла“, добавят още от Селтик.