Българският полузащитник на Астън Вила Стилиян Петров заяви преди двубоя с Челси, че неговият тим има достатъчно класен състав, за се нареди сред първите четири в първенството и да се класира за Шампионската лига.

„Дойдох в Англия, защото познавах мениджъра и вярвам в неговата футболна философия, а тя е – „ако играеш добре, ти си в отбора”. Не играх добре през миналия сезон, така не играх толкова, колкото бих искал”, припомни Петров.

„Всичките играчи вярват на наставника. Ако футболист дава най-доброто от себе си, той ще остане в състава. Имах трудности през миналия сезон, но се завърнах по-силен от преди.”

„Тази година има дори по-голяма конкуренция. Ако не играеш добре, ти си аут, момчетата знаят това. Има играчи на пейката, които изгарят от желание да играят и те могат да си свършат работата. Те чакат да покажат какво могат.

„Челси е един от най-добрите отбори в страната. Те имат изключителни футболисти. Много от техните играчи са контузен, но те имат качествени звезди, които да ги заменят.”

„Ние обаче ще им дадем сериозен отпор. Имаме играчи, които могат да наранят всеки. Имаме добро темпо и можем да се противопоставим на всеки.”

„Мисля, че имаме състав, който може да влезе в четворката, но трябва да се докажем. Трябва да се изправим и да го направим, както правят големите отбори като Челси”, каза още Стилият Петров.