Полузащитникът на Астън Вила Стилиян Петров разкри, че ходи на уроци по френски език, но няма намерение да играе от другата страна на Ла Манша в скоро време.

Пред „Sunday Mercury” българският национал заяви: „Ходих на няколко урока по френски, ще видим дали ще потръгне. Много исках да науча още един език, и отдавна искам да говоря френски, така че се надявам до една година вече да го владея. Учи ме едно момиче от клуба, Лорна МакКлеланд, която преди е била преподавателка по френски.”

„Хората казват, че испанският е по-лесен, но аз харесвам Франция. Заедно със съпругата ми сме били там няколко пъти на почивка и наистина ни хареса, затова поисках да науча езика и да разбера повече за страната,” обясни Стан.

„Всички в клуба вече ме познават, всяка сутрин идвам с усмивка на тренировка, смея се и се шегувам, дори когато не играя. Надявам се феновете на Вила ще видят най-доброто от мен и се надявам на един страхотен следващ сезон,” продължи той.

Петров дори сподели, че ще стиска палци за Франция на Европейското първенство през тази година. Той вече упражнява наученото от уроците със своите съотборници Джон Карю и Мустафа Салифу. „Салифу бе изненадан и доволен, че си говоря с него на френски,” каза Стилиян.

Днес английските медии цитират отново българския халф, с неговото предизвикателство към Вила да продължава до последно да се бори за място в Европа. Бирмингамци е нуждаят от успех в последния кръг срещу Уест Хем, но и от загуба на Евертън от Нюкасъл, за да се изкачат до заветното пето място.

„Направихме си сами задачата трудна, като загубихме от Уигън през уикенда. Но все още не е невъзможно,” категоричен бе Петров.