Българският национал Стилиян Петров се надява да се опази от травми по време на турнето на неговия Астън Вила в САЩ. Халфът смята, че изкуствените настилки отвъд Океана са причинили доста от притесненията в лагера на бирмингамци през последните дни.

Шон Малоуни вече отпадна от групата за предстоящата контрола с Торонто, заради неприятните пришки, получени от твърдия изкуствен терен.

„Щеше да е приятно да играем на истинска трева, но това не е чак такъв проблем,” коментира Петров. Той има добър актив на подобни настилки, тъй като записваше само победи със Селтик на изкуствения терен на Дънфърмлин в Шотландия.

„През последните няколко дни, всички се оплакват от болки в гърба и колената, но това е нормално при такива настилки и се надяваме, че след тазвечершния мач няма да има тежки контузии,” продължи Стан.

„За последно играх на изкуствен терен в Шотландия, срещу Дънфърмлин и знам добре как се схващаш, когато играеш на такъв. Имахме два мача там и беше наистина трудно, но все пак това ни е работата и трябва да се приспособяваме към условията. Тогава спечелихме и двете срещи, а аз отбелязах два гола, така че се надявам това да е добър знак за мен,” завърши Стилиян Петров пред „Бирмингам Мейл”.