Българският национал Стилиян Петров изигра цял мач за своя Астън Вила при победата над Болтън с 4:2 в мач от 17-ия кръг на Висшата лига. След категоричния успех „бирмингамци” изместиха от четвъртото място в подреждането състава на Арсенал, който по-рано днес не успя да победи Мидълзбро.

Петров се представи на добро ниво, като дори през първата част имаше възможност за гол, но топката не попадна в рамките на вратата.

Изненадващо резултатът на „Вила парк” бе открит от гостите, които успяха да поведат чрез Йохан Елмандер. Бившият футболист на Тулуза бе точен в 17-ата минута.

Младият английски национал Габриел Агбонлахор обаче възстанови статуквото на терена в 25-ата минута, а пет преди края на първата част Кевин Дейвис от състава на Болтън си вкара автогол, за да даде преднина на домакините преди почивката.

През втората част Агбонлахор бе точен още веднъж за 3:1, а четвъртият гол за момчетата на Мартин О’Нийл бе дело на Ашли Йънг в 78-ата минута.

До края на мача Кевин Дейвис също се разписа, но този път в правилната врата, с което оформи и крайния резултат 4:2. След загубата Болтън заема 11-то място във временното класиране.