Капитанът на българския национален отбор Стилиян Петров е близо до трансфер в Ливърпул! Това твърди авторитетното английско издание „Мирър” в днешния си брой.

Мениджърът на тима от Анфийлд Рой Ходжсън се надява да привлече Петров като заместник на Хавиер Масчерано, който по всяка вероятност ще премине в Интер.

Ходжсън не крие, че е привърженик на стила на българската звезда и е готов да плати за него около 7 милиона паунда.

Ливърпул ще опита да вземе в пакет от Астън Вила Стилиян и десния бек Люк Йънг, в мисията си да спечели титлата в Англия.

Изданието пише, че Петров е един от най-добрите и уважавани халфове в Премиършип и е ключов играч в състава на Мартин О’Нийл, който го привлече от Селтик.

Българинът е наясно с интереса на Ливърпул и с удоволствие би заиграл на Анфийлд. От Вила обаче няма да искат да изпуснат своя капитан, който е поредният футболист на тима от Бирмингам, е желан от грандовете в Англия.

Ходжсън иска да предостави на Петров ключовата роля в центъра на терена, която така и не можа да бъде заета след напускането на Шаби Алонсо. При евентуален трансфер на Масчерано, за тази позиция остава единствено Лукас Лейва, което прави привличането на нов играч задължително.