Бившият капитан на българския национален отбор Стилиян Петров съобщи, че ще създаде благотворителна фондация в подкрепа на хора, болни от левкемия. Както е известно, бившият футболист на Астън Вила и Селтик бе диагностициран с коварната болест, която го принуди преждевременно да приключи с футбола.

В момента Петров е в ремисия и усилено работи по създаването на фондацията, съобщава английската преса. Официалното начало ще бъде дадено на 8 септември тази година в Глазгоу, когато също ще се изиграе и благотворителен мач между отборите на "Приятелите на Стилиян" и Селтик. Събитието ще се състои на клубния стадион на „детелините“ - „Паркхед“.

„Селтик ми предостави невероятната възможност да стартирам фондацията си именно на „Паркхед“. Всички приходи от билети ще бъдат разпределени между две или три благотворителни организации. Надявам се, че ще съберем достатъчно средства, за да стартирам фондация и да направим разлика още от самото начало“, коментира Стенли, цитиран от Sky Sports. “Надявам се също, че стадионът ще бъде пълен до краен предел, както винаги е бил“, каза още българина.

Наред с футболния двубой, Петров организира и скок с парашут от 10 000 фута, който ще се проведе на 25-ти август. Седем фена на Селтик ще имат възможността да опитат от екстремното преживяване.

Билетите за мача ще бъдат с цена от 10 паунда.