Българският национал Стилиян Петров може да се завърне в Селтик, информира fansfc.com. В информацията се припомня, че през изминалото лято Стенли премина от Паркхед в Астън Вила за сумата от 8 милиона паунда. Като основна причина се смятат неубедителните му изяви в английския тим.

Според изданието, Гордън Стракан е готов да върне в състава на „делетините” българина, който бе сред лидерите в тима. Наставникът на Селтик има намерение да привлече отново Петров, при това ще през зимния трансферен прозорец.

Завръщането на българския национал може да се окаже по-близо от всякога до Нова година, при условие, че той все още се бори за титулярно място в Астън Вила, а Селтик запази шансовете си за Шампионската лига и напролет.

От своя страна самият Стилиян Петров не веднъж е заявявал публично, че не иска да напуска Астън Вила, нещо повече – футболистът има намерение да се пребори за мястото си в тима.

„Ще се боря за титулярното място. Аз давам всичко от себе си в тренировките и съм сигурен, че ще се върна сред първите единайсет”, категоричен бе бившият капитан на националния ни отбор.