Стилиян Петров призна, че помирението с националния отбор на България му е помогнало да преоткрие добрата форма, която показа в Астън Вила през изминалия сезон, информираха медиите от Бирмингам.

Полузащитникът бе избран за играч на кампанията за Вила както от феновете, така и от играчите на тима. Българинът призна, че няколко фактора са му помогнали да се справи с проблемите в клуба, като основният е това, че отново е почувствал страстта да играе за представителния ни тим.

Преди три години, в следствие на скандал между Стенли и тогавашния селекционер на „лъвовете” Христо Стоичков, халфът почти сложи край на кариерата си за държавния отбор. В последствие, капитанът и треньорът на България се помириха, а Петров облече българския екип през 2007 година, но без капитанската лента.

Стилиян обаче показа истинско желание да играе за националния отбор едва, след като Станимир Стоилов зае поста на селекционер.

„Със Стоичков имахме различни виждания, в следствие на което аз поех по моя път, а той по неговия”, припомни си Петров, който вчера не успя да помогне на България да стигне до победата в световната квалификация с Ейре.

„Преминах през много труден период в националния отбор. Мислех за перманентно отказване. Това определено повлия формата, която показвах в Астън Вила. Щастлив съм, че всичко това е зад гърба ми в момента”, добави полузащитникът, който не желае да говори пред българските медии.

„В момента играя по-дълбока роля в националния отбор. Имаме нов мениджър, играем различен стил. Това определено ми помогна и в клуба. Играя в най-силната и здрава лига в света, борим се да постигнем нещо голямо. Изправяме се срещу едни от най-добрите играчи изобщо. Какво може да иска повече един футболист”, завърши българския национал.