Българският полузащитник на Астън Вила Стилиян Петров заяви в интервю за вестник „Бирмингам Мейл”, че иска да подпише нов дългосрочен договор с клуба, но допълни, че „няма да се цупи”, ако не получи такова предложение.

Мениджърът Мартин О'Нийл разкри през миналата седмица, че за него ще бъде приоритет да започне преговори с българския национал за нов договор. Петров има още 18 месеца от своя четиригодишен контракт с бирмингамци, който подписа с тима през август 2006 година, когато дойде от Селтик за 6,5 милиона паунда. О'Нийл иска да си осигури услугите на халфа за по-дълго време, след като Стенли показва невероятна игра от началото на сезона.

Петров заяви: „Мениджърът каза, че ще започнем преговори. Аз съм част от отбора и ако клуба смята, че се справям, ще седнем и ще разговаряме. Ако това не стане, моят живот продължава. Няма да се цупя! Ще продължавам да работя, пък ще видим какво ще стане. Хората ме познават и знаят, че аз винаги съм бил честно момче. Мениджърът знае, че когато играя за някой отбор, то това ще бъде първият тим, с който ще говоря за нов договор”.

Халфът допълни, че Астън Вила може да се представи добре до края на сезона: „Ние участваме в три състезания и аз смятам, че мениджърът ще избере най-доброто, за да печелим и да продължаваме напред. Той решава, но аз смятам, че всички са готови за битка и за игра. Аз знам, че момчетата са готови и ще спечелим срещу Донкастър. Тази среща няма да бъде като тази срещу Жилина, защото тогава се бяхме класирали. Тук е различно! Всеки отбор се бори за да продължи напред”.

Стилиян е наказан за утрешното преиграване срещу Донкастър Роувърс във ФА Къп заради пет жълти картона.