Стилиян Петров е един от инвеститорите в Stanley Dock (All Suite) Regeneration LLP. Компанията стои зад финансирането на най-големия хотел в Ливърпул, който ще носи името на още по-знаменития лайнер “Титаник”, пише в. „24 часа“, позовавайки се на информации на “Айриш Таймс”.

Общо акционерите в компанията са над 180, като сред тях има и други известни имена. Най-големите са на бившия №1 в голфа и годеник на тенисистката Каролин Вожняцки Рори Макилрой. С него е и бившият победител в откритото първенство на САЩ Греъм Макдауъл, един от най-големите съперници на Рори. Нападателят на “Блекпул” Робърт Ърншоу също е един от тези, които притежават акции.

Компанията е осигурила 10,1 милиона лири за възстановяването на легендарното здание на дока “Стенли” в Ливърпул и близкия склад за ром. Точно от това място тръгва “Титаник” и заради това носи името на лайнера.

Грандиозното откриване на хотела е планирано за юни, след като бяха преодолени проблемите с финансирането.

Според рекламата хотелът ще разполага с най-големите стаи на Острова, което ще доведе до още по-голям лукс за тези, които го ползват.

В официалния сайт на новия хотел има и бар за шампанско, който е кръстен “Стан”. Точно това е прякорът на бившия капитан на националния ни отбор от времето, когато проби на Острова с екипа на шотландския “Селтик”. Няма обаче данни, че точно на него е кръстено заведението.

Докът “Стенли” е част от световното културно наследство и бе защитен от ЮНЕСКО. Старата тухлена сграда обаче тънеше в разруха, докато не стартира проектът за преобразуването му в хотел, който е на обща стойност 35 милиона лири.