Темата „Димитър Бербатов” отново заема челно място в английските издания, като този път авторитетният вестник „Таймс” констатира, че слуховете от страна на Тотнъм, искат да задържат звездата си в отбора наброява по численост тези, които твърдят, че нападателят твърдо е решил да напусне „Уайт Харт Лейн”.

В информацията се припомнят всички факти и мненията на агента на Бербо – Емил Данчев, на мениджъра Хуанде Рамос и шефа на „шпорите” Даниел Леви. Освен това „Таймс” предложи и гледната точка на Стилиян Петров.

„Той е изключително амбициозен. Сигурен съм, че Бербатов ще постигне каквото иска, защото е играч от световна класа“, заяви българският национал и футболист на Астън Вила.

Стилиян Петров намекна, че звездата на Тотнъм е подложен на натиск, нещо, което самият Бербатов отрича: „Той иска преди всичко да е щастлив и се надявам накрая да се получи точно това, което самият той иска. Бербатов е висококачествен футболист. Освен това е под натиск да бележи голове, а сега се развихри и тази сага, че смята да напусне отбора. През последните два сезона той бе твърде опасен и не съм изненадан, че големите отбори го наблюдават.”

В статията се припомня , че „шпорите” не са печелили трофей от 1999 г. насам и това дава право на вратаря на тима Пол Робинсън, да изрази желанието си неговият съотборник от България да остане.