Българският национал Стилиян Петров разкритикува леко своите съотборници в Астън Вила, че в няколко мача са загубили „апетита” си за победи, и са на път да изпуснат класиране в евротурнирите. Вила е на седмо място, но все още има малък шанс да заеме едно от местата, даващи право на участие в Купата на УЕФА. След пет срещи без успех, момчетата на Мартин О`Нийл в крайна сметка победиха Болтън, но вече са твърде далеч от петия в класирането Евертън.

Петров бе цитиран от „Мирър” с думите: „Мисля, че през последните няколко седмици бяхме загубили апетита си за игра, нямаше го обичайното преследване на всяка топка и помагането един на друг. Трябва да притиснем останалите отбори, борещи се за място в Европа, а единственият начин да го постигнем е като побеждаваме.”

„Срещу Болтън видяхте, че апетитът се бе завърнал. Всички се потрудиха здраво. Знаем, че ако искаме да се борим за евротурнирите, трябва да се борим, и го сторихме,” казва още Стилиян. „Сега трябва да поддържаме това ниво и срещу Дарби в събота. Мачът ще е труден, защото напрежението е върху нас. Те вече нямат за какво да се борят, затова от нас зависи да играем правилно. Дарби няма победа от известно време и се надявам да не прекратят серията си срещу нас.”