Полузащитникът на Астън Вила обяви, че в момента не мисли за подновяването на договора му, който изтича през лятото на 2010 година, а за представянето на тима в битката за място, даващо право на участие в Шампионската лига.

„Мениджърът ще се опита да покаже на всички, че иска да съгради нещо голямо тук едно от нещата е да задържи Гарет Бари, защото той е може би най-важният играч в клуба”, каза българският национал.

„Ако задържим Гарет, това също ще бъде послание към всичките футболисти, голямо послание, че ние ще се борим за нещо голямо през следващата година.”

„Всички ние се надяваме той да остане, защото е един от най-добрите полузащитници в страната и се прави най-доброто, той да бъде запазен, ако целта е да се постигне нещо.”

„Ако от клуба са заинтересовани да ми предложи нов договор, тогава те ще се обадят на моя агент и ще говорят за това. Това обаче не е приоритет в момента.”

„Има други приоритети за клуба в момента – класиране в четворката на Висшата лига и да стигнем максимално далеч в Купата на УЕФА, това е най-важното”, категоричен е Петров.

Според последните информации от Бирмингам Астън Вила се готви да предложи нов контракт на Стилиян Петров със завишена заплата от 45 000 паунда седмично.