Българският национал Стилиян Петров за пореден път потвърди, че смята да остане в Астън Вила, като изрази желание да продължи да играе редом до английския халф Гарет Бари. Мениджърът на Вила Мартин О`Нийл вече обяви, че ще предостави на Бари възможност да си тръгне, ако пожелае, в края на настоящия сезон. Наставникът обаче се надяваше, че класиране в Шампионската лига ще задържи капитана в състава му, но след като отборът не постигна тази цел, бъдещето на Бари не е ясно.

Стилиян Петров обаче е доволен и от възможността да играе в новия турнир, който ще замести Купата на УЕФА, от догодина. Българският полузащитник сподели, че от няколко седмици разговаря с О`Нийл за новия си договор и споразумението изглежда все по-близо.

„Вече проведохме няколко разговора и ще видим докъде ще доведат те,” отбеляза Петров пред „Дейли Експрес”. „Всичко може да приключи следващата седмица, а може да подпиша чак през лятото. Не мисля, че някога някой ме е чул да се оплаквам от престоя си във Вила.”

„В момента се радвам на добрите си игри. Докато се представям на ниво, помагам на отбора и радвам феновете, ще съм щастлив,” продължи Стилиян. „Дори когато не си в най-добрата си форма, трябва да действаш като добър съотборник. Това е най-доброто, което можеш да сториш. Аз не се предадох в нито един момент.”

„Говоря с Гарет Бари непрекъснато, а когато такива добри играчи искат да останат в клуба, тогава и ти искаш. Разполагаме с перспективен млад тим, затова най-добрите трябва да останат. Бихме се радвали, ако Гарет вземе такова решение, защото той е невероятен футболист и по-добре да е при нас, отколкото другаде. Аз ще гласувам за него за Играч на сезона в нашия отбор,” завърши Стилиян Петров.