Българският футболист на Астън Вила Стилиян Петров похвали своя мениджър Мартин О’Нийл за трансферите му през лятото. Според Стенли по-голямата конкуренция в отбора е накарала футболистите да се представят на най-високо ниво, ако искат да играят.

О’Нийл похарчи 48 милиона паунда, за да се бори за по-челно място от миналогодишното шесто в Премиършип.

Силата на състава, изграден от специалиста, ще бъде подложена на тест в следващите седмици, тъй като Вила ще изиграе 7 мача за 21 дена, първият, от които е в понеделник срещу Тотнъм.

„Мисля, че сега отборът е по-балансиран, а с тази конкуренция всеки трябва да играе на върха на възможностите си”, заяви бившият халф на Селтик.

„Ако не играеш докрай, тогава си аут от състава. Мисля, че допълнителната конкуренция даде на мен и на другите възможност да подобрим играта си”.

„Сега знаем, че всеки лош мач ще ни струва мястото, така че всички работят здраво за всеки мач. Предстоят ни много мачове и затова със сигурност се нуждаем от голям състав. Надявам се тази година да не бъдем много далеч от първите четири”.

„Новите играчи се приспособиха добре и работят здраво, защото в противен случай няма да намерят място в състава”.

Петров обясни и факта, че във Вила не вкарва голове, за разлика от периода си в Селтик, където бе един от основните голмайстори на отбора: „Вкарах много голове за Селтик. Тук играя на по-различна позиция, имам повече дефанзивни функции. Аз се наслаждавам на тази роля”.

„Винаги е добре да вкарваш, но ние имаме достатъчно хора, които могат да вкарат. Най-важното е да побеждаваме и да играем добре”, допълни Стилиян.