Астън Вила, където играе Стилиян Петров, се наложи с лекота с 2:0 над Евертън в мач от седмия кръг на Премиършип. Българският национал обаче въобще не попадна в групата за двубоя на „Вила Парк”. Двата гола за бирмингамци отбелязаха Джон Карю и Габриел Агбонлахор съответно в 14-та и 60-та минути.

Домакините категорично надиграха своя съперник, като поеха инициативата в свои ръце още от самото начало на срещата. Това даде резултат още в 14-та минута, когато падна първото попадение в мрежата на Стефан Веселс – от точката на дузпата се разписа Карю. До края на първата част футболистите на Астън Вила продължиха да диктуват събитията на терена, но късметът им изневери и се оттеглиха на почивката само с гол преднина.

Крайният резултат оформи Агбонлахор в 60-та минута, който отново от 11 метра прати топката в противниковата врата след перфектен пас на Скот Карсон.

След днешния си успех Астън Вила заема осмо място в класирането с 10 точки, също с толкова точки, но по-лоша голова разлика Евертън е 9-и.