Българският национал Стилиян Петров игра при равенството 1:1 на Астън Вила срещу Тотнъм в мач от 14-я кръг на Премиършип, който се игра на „Вила Парк”.

Българският полузащитник на Астън Вила Стилиян Петров игра 90 минути и отново се представи на ниво.

Домакините поведоха още в 10-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Тотнъм Куеяр засече топката с глава, след което тя срещна рамото на Асу-Екото и попадна в Агбонлахор, който прати кълбото зад Гомес.

В 21-та минута Хъдълстоун изведе в добра позиция Дефоу, но неговият удар бе париран, след което топката попадна в Доусън, който стреля, а кълбото бе изчистено от гол линията от Куеяр.

Тотнъм вкара гол в 73-та минута, когато се разписа Дефоу, но попадението бе отменено заради засада на нападателя на „шпорите”.

Все пак в 77-та минута Дън изчисти непохватно топката и тя попадна в Майкъл Доусън, който с удар от около границата на наказателното поле на Астън Вила прати топката в горния ляв ъгъл на безпомощния Брад Фридъл.

Двата отбора си поделиха по една точка и Тотнъм остана на трето място във временното класиране с 26 точки, а Астън Вила е на пета позиция с 23 точки.