Стилиян Петров игра 60 минути при равенството на своя отбор срещу Блекбърн в среща от 24-я кръг на английската Висша лига. Срещата, която се игра на Вила Парк завърши при резултат 1:1.

Бившият капитан на българския национален отбор бе заменен след един час игра Мартин Хейрууд, въпреки че през първото полувреме се отличи с много добри изяви.

Старши треньорът на тима от Бирмингам Мартин О’Нийл предприе първата си смяна, като извади Стилиян Петров, макар че домакините бяха по-настойчивият тим в началото на двубоя. Въпреки това гостите успяха да стигнат първи до попадението в 67-та минута, когато Роке Санта Крус се възползва от една отбита от вратаря на Астън Вила топка и я прати зад гърба му за 1:0.

Това обаче можеше да бъде второ попадение за гостите, ако през първото полувреме играчите на Роувърс се бяха възползвали от правото да изпълнят дузпа. 11-метровият наказателен удар бе пропилян от Дербишир, който бе повален в наказателното поле на домакините от Бирмингам.

Футболистите на Астън Вила обаче се опитаха отново да изравнят играта след полученото попадение. Резултатът не закъсня и в 73-та минута Ашли Йънг изравни за 1:1 от пряк свободен удар.

След равенството Астън Вила се изкачи временно на 5-о място с 41 точки, преди обаче да са се изиграли останалите срещи от този кръг. Блекбърн заема вече 8-а позиция с 38 точки в актива си.