Българският национал Стилиян Петров игра цял мач като капитан за Астън Вила при домакинската победа с 2:1 над лидера във Висшата лига Челси.

 

Гостите от Лондон поведоха в 15-ата минута с дежурния гол на Дидие Дрогба, който преодоля бившия си Стив Сидуел и с прецизен удар матира вратаря Брад Фридел.

 

Вила изравни в 32-ата. Ашли Йънг изпълни корнер, Франк Лампард бе неубедителен в наказателното поле и Ричард Дън с глава направи 1:1.

 

В 52-ата минута защитата на Челси отново се пропука след ъглов удар, като в герой за домакините се превърна Джеймс Милнър, който с глава остави трите точки в Бирмингам.

 

До края добри положения се откриха пред Деко и Флоран Малуда, но Фридел бе безкомпромисен пред голлинията, докато Дън и Джон Карю изпуснаха пред вратата на Петър Чех.

 

Успехът изкачи Астън Вила на петото място в класирането с 16 точки, колкото имат и третия и четвъртият Тотнъм и Манчестър Сити. Челси остава лидер с 21 точки, но е с мач повече от втория Манчестър Юнайтед, който е с 19 и посреща на свой терен Болтън.