Стилиян Петров заедно със своя отбор Астън Вила изпуснаха да победят отбора на Манчестър Сити в последния мач от осмия кръг на Премиършип. Двата отбора завършиха 1:1 на „Вила Парк”.

Стилиян Петров игра 90 минути за своя отбор и се представи на ниво. Капитанът на Астън Вила получи и жълт картон.

Мартин Петров остана на резервната скамейка, след като Марк Хюз бе на път да го пусне в 67-та минута и българинът бе по екип, но тогава падна изравнителното попадение за „гражданите” и мениджърът на Манчестър Сити реши да не прави смяната.

Домакините започнаха по-силно мача и поведоха в 15-та минута, когато Джеймс Милнър центрира от корнер в наказателното поле на Сити, където Ричард Дън надскочи Гарет Бари, засече топката с глава и я прати във вратата на Шей Гивън.

В 27-та минута Стилиян Петров фаулира грубо Шон Райт-Филипс и капитанът на Астън Вила получи жълт картон от съдията Майк Дийн.

До края на полувреме Астън Вила диктуваше случващото се на терена, но Агбонлахор, Карю и Ашли Йънг направиха пропуски.

Домакините можеха да удвоят своята преднина в 59-та минута, когато отново след центриране от корнер в наказателното поле на Сити Дън изпревари своя пазач Бари и стреля с глава, но топката мина в страни от вратата на Гивън.

Манчестър Сити все пак стигна до изравнителен гол в мача в 67-та минута, когато Айрланд подаде добре към Адебайор, а той продължи към Крейг Белами, който бе изпуснат от защитниците на Астън Вила и разстреля Брад Фридъл за 1:1.

Манчестър Сити успя да вземе инициативата до края на двубоя, но така и не стигна до победен гол в срещата

След това равенство Манчестър Сити се изкачи на четвърто място във временното класиране с 16 точки, колкото има и третият Тотнъм, но „гражданите” са с мач по-малко. Астън Вила е на седма позиция с 13 точки и също мач по-малко.