Мениджърът на Астън Вила Алекс Маклийш е изправен пред угрозата да загуби 4-ма основни футболисти, сред които и Стилиян Петров, заради желанието на президента на клуба Ранди Лърнър да намали разходите за заплати.

Желанието на американския собственик е да продаде част от играчите, а също и да съкрати част от помощния персонал, което на практика оставя Маклийш с вързани ръце в опитите му да намери пълноценни заместници на напускащите играчи.

Според медиите на Острова шотландският мениджър ще преглътне най-трудно загубата на капитана си Стилиян Петров, чийто договор изтича след края на сезона. Тепърва предстоят преговори, но заради стратегията на Лърнър „виланите“ едва ли ще са в състояние да му предложат по-добри условия. Към Петров вече има заявен интерес от няколко различни клуба. Затова Маклийш се е обърнал към борда с молба новият договор на българина да бъде приоритет за клуба.

Друг играч, който потенциално ще си тръгне от „Вила Парк“, е резервният страж Брад Гузан, чийто договор също изтича. Шарл Н'Зогбиа и юношата на Вила Бари Банан също са готови да заиграят за други отбори. Н'Зогбиа, за когото това е едва първи сезон с Вила, се представя доста под очакванията, но също така е разочарован от позицията на отбора. Банан пък е изкушаван от възможността да премине в Арсенал или Манчестър Юнайтед, които следят отблизо неговото развитие.

От футболистите, които договори не изтичат след края на сезона, почти сигурно ще напуснат поливалентният бранител Карлос Куеяр, който изкара твърде непостоянни като изяви последни два сезона, и ветеранът в атака Емил Хески.