Българският национал Стилиян Петров бе сред главните действащи лица за Астън Вила при победата с 3:1 като гост на Ливърпул в среща от третия кръг на Висшата лига.

Домакините, които не бяха губили на Анфийлд от 33 мача насам, започнаха по-добре двубоя и в деветата минута можеха да открият резултата, но в една атака Торес, Бенаюн и Джерард пропуснаха да се разпишат.

Вила поведе в 33-ата минута, когато Ашли Йънг изпълни отсъден за нарушение срещу Петров пряк свободен удар, Лукас Лейва в наказателното си поле неориентирано се опита да избие с глава и прати топката в собствената си мрежа.

Вместо да се опитат да запазят изгодния резултат до почивката, гостите от Бирмингам продължиха да играят открито и удвоиха преднината си във втората минута от продължението на първата част. Къртис Дейвис се пребори в наказателното поле с Карагър и Торес след изпълнение на корнер и с глава наказа Пепе Рейна.

Само две минути след почивката Глен Джонсън отдясно размина защитата на Вила и намери Стивън Джерард непокрит малко встрани от вратата, но неговият диагонален шут бе спасен от Брад Фридел.

Час след началото на срещата Найджъл Рио-Кокър можеше да направи резултата и 3:0 за Астън Вила, но не успя да засече топката от добра позиция.

В 72-ата Ливърпул намали след отлична комбинация между резервата Андрей Воронин и Инсуа. Аржентинецът подаде отлично на Фернандо Торес, който сам на границата на вратарското поле не пропусна да прати топката в опразнената от Фридел врата.

Само две минути по-късно обаче Джерард фаулира за дузпа Рио-Кокър, Йънг застана зад бялата точка и хвърли Рейна в обратния ъгъл, фиксирайки крайното 3:1 в 75-ата.