Астън Вила със Стилиян Петров в състава си победи с Уест Бромич с 2:1 в срещата от 21-я кръг на Премиършип. Българският национал излезе като титуляр и остана на терена до последния съдийски сигнал, като отново показа добра форма и възможности, което не веднъж е отбелязвал и наставникът му Мартин О’Нийл.

Със спечелените три точки на свой терен Астън Вила изпревари Манчестър Юнайтед в класирането, като двубоят от кръга на „червените дяволи” срещу Челси е насрочен за неделя.

Почти през цялото първо полувреме домакините владееха положението, като закономерно в 18-та минута се стигна до първия отбелязан гол в мача. След центриране на Гарет Бари, Дейвид Къртис реализира с глава, за да изведе Астън Вила напред в резултата.

Разликата набъбна в 41-та минута, след като Габриел Агбонлахор успя от близка дистанция и от малък ъгъл да препарира защитата на Уест Бромич, а вратарят Скот Карсън си отбеляза автогол за 2:0.

След почивката гостите съумяха да променят положението на терена. Показаха, че могат и имат възможностите да се върнат в мача. Това пролича в 48-та минута, когато Морисън реализира от границата на наказателното поле и направи резултата 2:1.

В следващите няколко ситуации Астън Вила пропиля няколко добри положения. В самия край на мача пък напрежението бе повече пред вратата на домакините, до ново попадение обаче така и не се стигна.

Така тимът на Стилиян Петров излезе на третото място в класирането с 41 точки пред Манчестър Юнайтед с 38, който обаче е и с три двубоя по-малко. Уест Бромич пък е на незавидната 20-а позиция с едва 18 точки.