20-годишният футболист на Астън Вила Андреас Вайман сподели, че капитанът на тима Стилиян Петров е истинско вдъхновение за младите играчи на бирмингамския клуб. Играчът записа първия си мач като титуляр в двубоя срещу Челси (2:4). Стилиян Петров изгледа срещата на живо от трибуните. №2-годишният българин ще стартира лечението си в Лондон днес, след като в петък бе диагностициран с ужасяващата болест – левкемия.

Австрийският футболист на Астън Вила заяви, че всички негови съотборници са били потресени от вестта за капитана си, за която научили от телевизията.

„Всички в клуба бяха потресени, но ние всички сме зад него. Той е готов да се бори и се надяваме, че ще премине през това“, сподели младият играч на Вила.

„Стилиян дойде преди началото на мача, каза ни „Здравейте“ и ни пожела успех, това беше брилянтно от негова страна“, добави още австриецът.

„Научих за случилото се от Sky Sports News. Когато съобщиха по телевизията, всички бяха потресени, но му пожелаха да се справи с болестта. Всички бяхме на тренировъчното игрище, след това всички се разотидохме по домовете си и тогава разбрахме за случилото се“, разкри още Андреас Вайман.

„Той е брилянтен, той е нашият модел за подражание и нашия капитан“, допълни още австриецът, който не спести похвалите си за Стилиян Петров, който нарече „истински характер в съблекалнята“.