Стилиян Петров вярва, че най-накрая е започнал да показва най-доброто от себе си на феновете на Астън Вила. Българският национал бе част от състава при победата с 2:1 в дербито на Бирмингам и игра пълни 90 минути. Според Петров обаче, може да даде много повече на „Вила Парк”.

Българският полузащитник бе първата покупка на мениджъра Мартин О`Нийл начело на Вила, като премина от Селтик за 6 милиона паунда. След обещаващ старт, формата на Петров започна да спада и той дори бе оставен извън състава за известно време.

Напоследък Стилиян Петров все повече прилича на себе си и в неделя впечатли с изявите си в дербито на втория по големина град в Англия.

Петров коментира след двубоя: „Треньорът ме доведе тук, за да покажа на какво съм способен. Аз знам какво мога. Работя наистина здраво и съм щастлив, когато показвам истинските си качества. Имам още за показване, защото съм наясно докъде се простират те и ще се опитам да вървя напред, докато мога.”

Националът продължи: „Самочувствието ми е добро. Всички в отбора искат да играят. Но ние сме наясно, че всеки има лоши периоди и всеки път се опитваме да попаднем в състава, затова работим здраво.”

„Когато мениджърът ти дава шанс да играеш, трябва да се възползваш от него. Играх в последните три срещи и се надявам да продължавам с добрите си изяви, за да запазя мястото си,” допълни Стан.

Той смята, че жежките дербита между Селтик и Рейнджърс са го подготвили за атмосферата на „Сейнт Андрюс” вчера. „Когато си играл в дербита като това между Селтик и Рейнджърс, си наясно какво може да те очаква. Обстановката наистина бе доста напрегната. Като цяло, ние заслужавахме да победим. Феновете ни бяха страхотни и този успех ще им даде още повече вяра, че можем да постигнем нещо повече през сезона.”

Съотборниците на Петров във Вила побързаха да го похвалят за играта. Защитникът Олаф Мелберг заяви: „Дали Петров се е преродил?! Надявам се, да. Той започна добре във Вила, тогава се видя талантът му. Знаем, че той има качествата и работи много здраво. Беше важно за Стилиян да се върне в състава и да изиграе два-три силни мача, за да излезе от кризата.”

Капитанът на Астън Вила Гарет Бари допълни: „В последните два-три двубоя Стилиян натрупа увереност. Феновете може би го бяха притиснали малко, но такива неща се случват. Той показа характер, като се върна с няколко страхотни мача, включително дербито с Бирмингам.”