Българският централен защитник Живко Желев е обект на интерес от два румънски клуба, които могат да го вземат със свободен трансфер. Както е известно, заради финансовата криза в досегашния му клуб Оцелул (Галац), Желев и вратарят Стоян Колев напускат без финансов иск.

Според вестник "Газета Спортурилор", Желев е желан и от гранда Стяуа, както и от намиращия се в незавидна позиция отбор на Университатя (Крайова). Треньор на Стяуа е Михай Стойкица, който познава отлично Живко Желев и от съвместната им работа в Литекс през 2000/2001, а също така и от последните два сезона.

Старши треньор на Университатя (Крайова) пък е доскорошния национален селекционер на Румъния Виктор Пицурка. Той обявява, че Желев е един от тримата най-добри централни защитници в местната лига в този момент и е нормално да има интерес към такъв играч, който отгоре на всичко е и свободен агент.

Роденият на 23-и юли 1979-а година не е играл от два месеца, откакто от Оцелул са спрели да му плащат. Ако пристигне на стадион Генча, той ще получава месечна заплата в размер на 10 хиляди евро.

"Защитникът се нарежда сред първите трима на своя пост в цялата Лига 1. Освен това е свободен, а и заплатата му влиза в тавана, който сме приели в клуба, коментира собственикът на Стяуа Джиджи Бекали.