Астън Вила загуби гостуването си на Блекбърн с 1:2 в мача от 7-ия кръг в английската Висша лига пред около 25 000 зрители.

Срещата бе по-специална за полузащитника на Вила Стилиян Петров, който започна като титуляр в 100-ния си мач в Англия и остана на терена през всички 90 минути. Българинът си изкара и жълт картон в 66-та минута за фаул срещу Дейвид Дън в средата на терена.

Вила успя да открие резултата в своя полза с гол от съблекалнята. В 3-та минута Фридъл изпълни фаул като прати топката към Милнър, последният отклони към Агбонлахор, който вкара за 1:0 в долния десен ъгъл на вратата на Блекбърн.

В 24-та минута домакините се върнаха в двубоя с гол за 1:1 на Самба, който завърши по най-добрия начин атака започнала от Нелсен и минала през Дън.

В 68-та минута Блекбърн остана с човек по-малко. Грела фаулира отзад Милнър и видя червения цвят. Въпреки това именно домакините, макар и с човек по-малко успяха да се поздравят с крайния успех.

В 88-та минута топката удари по ръката Ричард Дън в наказателното поле след тъч и реферът отсъди 11-метров наказателен удар в полза на Блекбърн. Минута по-късно Дейвид Дън вкара от дузпата за 2:1.

След поражението Вила заема 6-то място с актив от 12 точки. Блекбърн пък е на 15-та позиция със 7 точки.