Българският национал Стилиян Петров, който в момента защитава цветовете на английския Астън Вила, прогнозира трудна победа на Селтик във вечното дерби на Шотландия срещу Глазгоу Рейнджърс.

Двата гранда излизат един срещу друг в събота като крайният изход от срещата може до голяма степен да реши борбата за титлата. В момента бившият тим на Петров – Селтик е лидер с преднина от 4 точки пред Рейнджърс.

"Да играеш в това дерби е чест за всеки и аз се радвам, че съм имал тази възможност. Това е едно от най-старите дербита в света и когато преминах в Селтик, всеки ми казваше колко много напрежение има в този мач за феновете, за играчите и аз веднага го усетих", коментира Стилиян Петров.

"Ако загубиш концентрация дори за миг и веднага се оказваш на второ място в класирането. Когато вкараш гол в този мач, завинаги оставаш в спомените на феновете. Това са два големи отбора в един град и феновете постоянно те спират по улиците и говорят за мача. Атмосферата е уникална и на Айброкс, и на Селтик Парк", допълни още българският национал.