Капитанът на българския национален тим Стилиян Петров получи травма при гостуването на Астън Вила на Съндърланд в мач от деветия кръг на Висшата лига. Българинът бе заменен принудително през първата част, а неговият тим загуби минимално с 0:1.

Голът за домакините от Съндърланд обаче бе дело на противников футболист, а именно Ричард Дън, който вкара топката в собствената си врата. Единственият гол в срещата дойде в 25-ата минута.

Петров започна срещата като титуляр, но в 39-ата минута се контузи в глезена и бе заменен от Стив Сидуел. Все още не се знае, колко сериозна е травмата на българина и дали ще бъде на линия за следващия мач на своя тим.

В другия двубой с българско участие днес, Мартин Петров и неговият Болтън Уондърърс завършиха наравно 1:1 като гост на Уигън Атлетик. Българското крило остана на терена до 65-ата минута, когато бе заменен от Матю Тейлър.

В 36-ата минута българинът имаше добра възможност да вкара, но изстрелът му от воле мина над напречната греда. И двата гола в мача паднаха през второто полувреме. Уигън откри чрез Уго Родайега в 59-ата минута, а голмайсторът на гостите Йохан Елмандер изравни седем минути по-късно.