Българският национал Стилиян Петров игра цял мач при равенството 2:2 с датския Одензе в първи мач от финалния трети кръг на турнира Интертото.

Срещата, която се игра на стадион „Фиона Парк” в Одензе пред около 12000 зрители, започна отлично за гостите от Англия кат още в седмата минута нападателят Джон Карю откри резултата в полза на бирмингамци.

Норвежкият таран се възползва отлично след като Ашли Йънг стреля, но бранител на домакините отби топката, която попадна в Карю, а той с мощен шут вкара важен гол на чужд терен.

В средата на първата част футболистите на Одензе се върнаха в мача, след като стигнаха до гол. Той обаче бе дело на новото попълнение на Астън Вила Стив Сидуел, който набута попадение в собствената си врата.

При равенство завърши първата част, въпреки че и двата тима имаха добри възможности за гол.

15 минути преди края на срещата най опитният в редиците на гостите Мартин Лаурсен се извиси в наказателното поле на Одензе след центриране от фаул и покачи на 2:1 в полза на тима на Мартин О’Нийл.

В последната минута на срещата домакините все пак стигнаха до изравняване благодарение на гол на Кристиансен.

Реваншът е след седмица на стадион „Вила парк” в Бирмингам. Тимът на Стилиян Петров е абсолютен фаворит в двубоя и почти сигурно ще продължи участието си в европейските турнири в този за Купата на УЕФА.

Ето и резултатите от всички мачове от Интертото, които се играха днес:

Грасхопър – Черноморец Бс 3:0

Елфсборг – Рига 1:0

Сатурн – Щутгарт 1:0

Нефтчи – Васлуй 2:1

Щурм Грац – Хонвед 0:0

Бней Шакнин – Ла Коруня 1:2

Рен – Тавария 1:0

НАК Бреда – Розенборг 1:0

Одензе – Астън Вила 2:2