Астън Вила победи с 2:0 Фулъм в мача от 24-ия кръг на Висшата лига. Титуляр за гостите на „Крейвън Котидж” започна Стилиян Петров. Българинът записа асистенция на сметката си след като изработи първото попадение, дело на Габриел Агбонлахор. Отново англичанинът вкара и втория гол за състава на Мартин О’Нийл.

Пет минути преди края на първата част, гостите откриха резултата. Петров центрира добре отдясно, Агбонлахор изпревари Крис Смолинг и с глава вкара на Марк Шварцер за 1:0.

Само четири минути по-късно, Габи удвои преднината за Вила, като се възползва по най-добрия начин от пас на Карлос Куеяр и реализира за 2:0. През втората част двата тима не успяха да си отбележат гол и Петров и компания взеха трите точки.

Във временното класиране, Вила заема 6-то място с актив от 40 точки. На една зад Ливърпул, който има мач повече. Фулъм е на 11-та позиция с 27 точки.

Тотнъм пък изпусна да сложи край на рекордната серия без загуби на Бирмингам. Двата тима завършиха при 1:1 на „Сейнт Андрюс”.

„Шпорите” поведоха в резултат в 69-та минута. Питър Крауч подаде към Джърмейн Дефоу, който не сбърка за 1:0. В 90-та минута обаче Лиам Риджуел възстанови статуквото като вкара за 1:1.

Въпреки равенството, Тотнъм продължава да заема 4-та позиция с 42 точки. Ливърпул обаче вече изостава само на една точка. Бирмингам е на 8-мо място с 34 точки.