Капитанът на Астън Вила Стилиян Петров призова феновете на отбора да приветстват топло Гарет Бари, когато излезе с екипа на Манчестър Сити на „Вила Парк” в мача между двата отбора от поредния кръг в английската Висша лига в понеделник

Според българина, привържениците на Вила трябва да мислят за постиженията на бившия капитан на отбора, който има над 400 мача в 12-годишния си престой в тима от Бирмингам.

Английският полузащитник премина срещу 12 милиона лири в Манчестър Сити през лятото, след като година по-рано не успя да осъществи трансфера си в Ливърпул, заради исканите тогава 18 милиона.

„Гарет заслужава добро посрещане. Феновете на Вила трябва да се гордеят. Сити изгражда силен състав, с големи амбиции. Там гледат на Бари като на един от най-добрите в състава”, заяви Стилиян Петров, цитиран от местното издание „Manchester Evening News”.

„Бари даде толкова много на Вила, мисля, че нашите привърженици трябва да му отдадат заслуженото. Всеки път като излизаше на терена с нашата фланелка се опитваше да играе на максимума на възможностите си. Винаги се е старал да зарадва феновете. Бари има над 400 мача за Вила. Аз изпитвам голямо уважение към всеки футболист, който може да постигне нещо такова. А те не са много”, каза още капитанът на Астън Вила.