Мениджърът на Астън Вила Пол Ламбърт сподели, че Стилиян Петров е истинско вдъхновение за футболистите на отбора. След трудния период на битка с левкемията, капитанът на бирмингамци, може да погледне оптимистично на бъдещето си.

В момента българският футболист е в ремисия, след като премина интензивен курс на химиотерапия.

Очаква се в понеделник полузащитникът да подкрепи играчите на Астън Вила при гостуването им на Манчестър Юнайтед.

„Първото и най-важно нещо е, че той е в ремисия и каза, се опитва да живее нормално. Не мисля, че някой би могъл да си представи това, което той преживя, освен ако самият той не го е преминал“, сподели наставникът на бирмингамския тим.

„Аплодисментите за Стилиян в 19-та минута са нещо фантастично, както от домакинския отбор, така и от гостуващия тим. Познавам го още от 19-годишен, когато играх за първи път с него. Никога не ми е минавало през ума, че може да му се случи нещо подобно, той беше здраво момче. За щастие, Стилиян се справя чудесно. Поработи малко с момчетата във фитнеса, страхотно е, че се подобрява“, каза още шотландецът.

„Когато влезе в сградата, съм сигурен, че всеки ще си помисли: „Боже мой, той се е справил с това“, коментира още Пол Ламбърт.

Що се отнася до факта, че Стилиян Петров ще присъства на живо на мача в понеделник срещу Манчестър Юнайтед, Ламбърт каза: „Дали е в игра, или не, най-важното нещо е, че той все още е тук, след всичко през което мина.“