Полузащитникът на Астън Вила Стилиян Петров може да пропусне началото на сезона в Англия, след като призна, че ще са му нужни няколко седмици преди отново да възобнови тренировки. Стенли извади рамо преди два дни и за това ще трябва да почине известно време.

Петров се контузи по време на мач от турнира „Peace Cup” в Испания в сряда, а след това мина скенер в Англия. В следствие на травмата, играчът е под въпрос за първия мач на Вила във Висшата лига на 15 август срещу Уигън.

„Паднах лошо на рамото си и то просто се извади. Много е неприятно, тъй като в момента тече важна част предсезонната подготовка”, призна Стилиян пред „PA”.

„Просто трябва да приема ситуацията. Това е част от играта. Надявам се, че ще минат само две седмици и отново ще започна да тичам. Няма подуване в областта. Просто се извади и след това се прибра”, продължи българският полузащитник.

„Нормално е в момента на контузията да боли повече, и след няколко седмици да се чувстваш все едно нищо не е било”, завърши Стилиян Петров.