Стилиян Петров ще бъде щастлив да види на Вила Парк в събота трима свои стари приятели, но би се радвал, ако те си тръгнат с празни ръце. Гари Кехил, Джей Лойд Самуел и Гевин Маккан пристигат с Болтън, който се бори за оцеляване във Висшата лига.

Вила пък се надява да се върне към победния си път, след като в последните си мачове те регистрираха две равенства и три поражения. Петров смята, че неговите стари приятели със сигурност биха се зарадвали, ако Астън Вила отново не победи.

"Гари е истинска скала в центъра на отбраната, откакто е пристигнал на Рийбок Стейдиъм през януари. Аз дори останах приятно изненадан от това, че беше капитан на отбора в мач от турнира за купата на УЕФА", казва Стилиян Петров пред официалната страница на клуба.

"Гари със сигурност ще направи впечатляващ двубой с Джон Карю или с Габриел Агбонлахор. Той напусна Вила, защото искаше да бъде титуляр и сега наистина получава този шанс в новия си клуб", казва още българският полузащитник.

"Контузия пък попречи на Джей Лойд Самуел да има същото влияние в Болтън, каквото има и Гари Кехил. Но той е много класен бек и съм сигурен, че бързо ще се наложи. Гавин Маккан е много популярен тук, сред играчите и сред феновете. Когато той вече играеше на Рийбок, някои от нас го поздравиха и отбелязаха заедно с него раждането на дъщеря му", направи кратък анализ на предстоящата среща с бившите си съотборници Стилиян Петров.

"Едно е сигурно- чака ни труден и тежък мач, срещу корав съперник", завърши полузащитникът на Астън Вила.