Българският полузащитник Стилиян Петров, който бе удостоен с две награди за футболист на годината на Астън Вила заяви, че е много щастлив и обяви, че целта пред него и съотборниците му и през следващия сезон ще бъде да пробият в топ четири на Премиършип.

„Доволен съм, че най-после успях да покажа това, на което съм способен. Благодаря много на феновете, че са ме оценили толкова положително през тази година”, сподели Стилиян.

„Тези две награди означават много за мен, още повече като се има предвид как стартира кариерата ми във Вила”, добави българският халф.

„През следващия сезон върху мен ще има повече натиск, защото аз трябва да докажа на всички, че съм заслужил тези два приза”, каза още 29-годишният футболист.

„Очаквам скоро да подновя договора си с Астън Вила, което ще бъде поредната добра новина за мен. Разбира се, че съм разочарован, че ще завършим на пето място, но това е голямо постижение за нас. През следващия сезон целта ни отново ще бъде да влезем в топ четири, но съм убеден, че ще го направим, защото през тази година натрупахме още повече опит и самочувствие”, завърши Стилиян Петров.