Преговорите между Манчестър Сити и Парма за правата на Валери Божинов стартираха снощи, научи Гонг. Босовете на Парма бяха в Англия, за да сондират ситуацията около българския голмайстор.

„Дуковете” желаят на всяка цена играча, който наниза няколко решаващи попадения за италианския клуб.

Според запознати в офисите на Манчестър Сити има оферти и от други клубове, но желанието на Валери Божинов е категорично - стрелецът иска да играе в Парма.

Договорът на българина с Манчестър Сити приключва след една година, което в известна степен притиска „гражданите”.

На снощната спявка са присъствали част от шефовете на Парма, както и агентът на Божинов Джери Перейра.

Срещата трябваше да се състои преди една седмица, но затворените летище в Европа попречиха на италианската делегация да отиде в Манчестър.

Българският голмайстор направи сериозен сезон за Парма, като се прочу с важни голове, които осигуриха оставянето на отбора в елита. Това обаче провокира интерес от страна на други клубове, които на практика могат да вдигнат цената на родния талант.

Запознати с делата на Божинов и неговия мениджър Джери Паломба, смятат че лятото ще бъде „горещо”. В следващите седмици се очаква яко надлъгване между Сити и Парма за трансферната сума.

Валери отказа да коментира ситуацията, но все пак сподели: „Знаете добре какво е моето желание. Искам да остана в Парма! Другото не е моя работа. Не ме интересува интересът на други клубове. Дори не питам за имената им”.

Развръзката трябва да дойде до средата на юли, защото тогава стартира подготовката на Парма за следващия сезон.