Българският юношески национал Станислав Шопов игра 60 минути за Хееренвеен в контролна среща с Хераклес Алмело, спечелена от "синьо-белите" с 1:0. Мачът беше организиран, за да могат всички футболисти да получат игрови минути.

Групата на мъжкия отбор на Хееренвеен е 27 футболисти и почти половината от тях остават без игрови минути, предвид факта, че първенството на дублиращите отбори в Нидерландия е спряно поне до началото на март. Именно това наложи организирането на контролата, а в нея взеха участие само играчи с професионални договори.

Роденият през 2002-а година пловдивчанин започна като титуляр и остана на терена 60 минути. В своята зона в център а на полузащитата Станислав беше натоварен с повече дефанзивни функции и се представи много добре с отнети топки, работа и в двете фази и няколко добри паса при постепенна атака.

Отборът на Хееренвеен в тази среща беше воден от наставника на младежите Рони Пандер и от Джефри Талан, един от асистентите на първия отбор. След края на срещата и двамата поздравиха българина за доброто му представяне.