Белгийският Сент Труйден проявява най-сериозен интерес към младежкия национал Станислав Шопов, който в момента е в Хееренвеен (Нидерландия). Договорът на техничния пловдивчанин изтича през лятото и той вече е обект от няколко клуба от Западна Европа.

Първите, които са се свързали с клуба на Хееренвеен и агента на играча, са от Сент Труйден, заемащи 9-о място в белгийското първенство.

Президентът на този клуб Давид Меекерс нашумя доста в последните 7-8 години в белгийския футбол, след като стабилизира скромния клуб от Лимбург и започна да привлича безплатни таланти, които след това да продава в грандовете на Европа. През миналото лято той трансферира Максимилиано Кауфрийз в Спартак (Москва), Жоао Клаус в Хофенхайм, а преди това направи сделките с Факундо Колидио в Интер (Милано), Уатару Ендо в Щутгарт и Роки Бушири в английския Норич.

Интерес към 20-годишният Станислав Шопов има още от отбори в Италия и Полша, но за момента белгийският клуб изглежда приоритет и заради липсата на езикова бариера.