Българският национал Станислав Манолев отбеляза първия си гол с екипа на ПСВ Айнховен. Родният талант се разписа при победата над Рода с 3:0, и вдигна на крака 33 000 на „Филипс стейдиъм”, когато започна атаката за третото попадение. За ПСВ това е шести пореден успех, а вече в четири мача тимът не е допускал попадение във вратата си.

Днешният мач срещу средняка Рода премина почти без проблеми за Фред Рутен и момчетата му. Може би единственото неприятно събитие в двубоя бе обадилата се отново травма на Ибрахим Афелай, който напусна принудително терена през първото полувреме. Преди това обаче Афелай се отчете със страхотна асистенция за още по-силно попадение на Балаш Джуджак. Унгарецът откри резултата още в шестата минута, като засече подаването на Афелай от воле.

ПСВ не хвърляше прекалено много усилия, но държеше под пълен контрол събитията на терена, и не позволяваше на гостите да правят дълги разигравания, или да затрудняват сериозно Исаксон. Вратарят на Айндховен пък се справи перфектно с малкото ситуации пред себе си в целия мач.

Второто полувреме започна подобаващо за домакините, и само шест минути след подновяването на играта ПСВ покачи на 2:0. След нарушение на няколко метра по диагонал от пеналта, Данко Лазович изпълни прекия свободен удар, а Станислав Манолев се оказа най-съобразителен, и на точното място, за да чукне топката във вратата.

Играта на ПСВ вървеше с лекота, и след още няколко пропуска, в крайна сметка се оформи класически резултат. Две минути преди последния съдийски сигнал, вече в даденото от рефера продължение, отново Манолев блесна с фантастично подаване към Лазович в пеналта, а оттам пасът към Отман Бакал бе по конец, за да може той също да се разпише в мача.

Паузата в шампионата очевидно не бе оказала никакво влияние на футболистите на ПСВ Айндховен, а критиките към Станислав Манолев за изявите му в българския национален отбор очевидно не успяха да навредят на младия защитник, който продължава да играе все по-добре в Холандия.