Националът на България Станислав Ангелов не скри задоволството си от факта, че Франк Рибери от Байерн му се превръща в клиент. Футболистът на Енерги записа втора победа над французина, след успеха с екипа на Левски срещу Марсилия преди две години.

„Този факт е радващ. Надявам се да продължа с положителните си изяви спрямо този футболист. Рибери е много добър и едва ли ще играе в клубове по-малки от Байерн Мюнхен”, отбеляза универсалният футболист на Енерги Котбус.

„Преди всичко се чувствам щастлив, че излязохме от зоната на изпадащите. Това ми се случва за първи път от началото на тази година. Хубаво, е че победихме най-добрия отбор в Германия. Всичко си има някаква закономерност. Футболистите на Байерн не излязоха концентрирани и сериозни, а след това трудно се влиза в мача. Надявам се тази победа да повиши най-вече самочувствието ни”, заяви за Гонг Станислав Ангелов.

„Абсолютно съм убеден, че имаше подценяване от страна на Байерн. То се усещаше, аз не съм от вчера във футбола и не се заблуждавам. Когато не си сериозен спрямо футбола се получават такива неща”, продължи националът на България.

Станислав Ангелов не скри, че всички в Германия са много учудени от получилия се резултат в срещата между Байерн Мюнхен и Енерги Котбус.

„До миналата година само си мечтаех, че мога да играя срещу Байерн Мюнхен. Сега се случи, че дори ги победихме. Ние играхме много концентрирано. Друг път изпускаме положения, а сега вкарахме още първите, които ни се отдадоха. Всичко случило се е много радващо”, не скри задоволството си от авторитетната победа Пелето.

Ангелов не отрече, че е амбициран да играе и в по-качествени отбори от Енерги Котбус. „Няма футболист на земята, който да не желае да се развива. Амбициите ни движат нагоре. На този етап аз не знам нищо, все пак някой трябва да оцени качествата ми. Важно е и те да са достатъчно високи”, отбеляза полузащитникът.

От вас научавам, че съм в отбора на „Кикер” за този кръг. Радващо е и се надявам да получавам признания след всеки един мач. Всеки футболист трябва да си извоюва уважението на терена”, каза още Ангелов.

„Искрено се надявам Митко Рангелов да се върне скоро в игра, защото е много ценен за отбора. На този етап той не тренира с тима. Не съм запознат в детайли, но това е една травма, която изисква много, много дълъг период за възстановяване. Той сега работи с докторите и физиотерапевтите. Няма да има нищо по-хубаво от това да се оправи по-бързо”, разкри Станислав Ангелов.

Синът на българския национал бе част от хората, които се радваха на терена в Котбус след съботната победа. Ангелов-старши разкри любопитна подробност по този въпрос. „Всеки мач иска да слиза долу на терена. После ми се сърди много, по цял ден не ми говори. Бях му обещал, че ако спечелим срещу Байерн ще го взема”, завърши развълнуван бившият ас на Левски.