Станислав Ангелов най-вероятно ще остане в Енерги Котбус, разкри „Кикер”. Както е известно, тимът от Лаузитц отпадна във Втора Бундеслига и българският национал нееднократно заяви, че иска да напусне клуба. Той дори си позволи да разкритикува бившия си треньор и ръководството на Енерги.

При първата тренировка за годината Ангелов бе бурно освиркван от феновете на Енерги, което засили желанието му да напусне.

Две седмици преди началото на сезона обаче нещата изглеждат коренно променени. Според „Кикер” интересът от страна на Амкар Перм не е сериозен, а в същото време новият треньор на Енерги Волитц иска на всяка цена да задържи Пелето в състава си.

Специалистът смята, че и желанието на Ангелов е такова. Националът се раздава в тренировките и изглежда щастлив. „Опознах го като много отворен човек. При мен той ще получи признанието, което заслужава. И аз мисля, че в момента той се чувства повече от добре”, обясни Волитц.

Ангелов, който е един от технически най-добрите и най-завършени футболисти в отбора, вече има своето място в схемата на треньора.

„Ако той иска трансфер, това може да стане единствено за двойно на подписаната клауза”, заяви Волитц. Клаузата на Ангелов е 600000 евро, което означава, че той няма да може да напусне Енерги за по-малко от 1.2 милиона евро.

„Това, което той има, е страхотно. С неговите възможности той се откроява от останалите”, не крие възхищението си Волитц.