Българският национал Станислав Ангелов нападна старши треньора на Стяуа Мариус Лакатуш и заяви, че не иска да напуска румънския гранд.

„Имам договор за още две години и желанието ми е да го изпълня. Не искам да напускам Стяуа. Собственикът може да говора каквото си иска, но аз съм разочарован от отношението на Лакатуш. Нормалното беше той да дойде при мен и да ми каже, че няма намерение да разчита на мен, а не да разбирам това от медиите”, заяви 32-годишният Ангелов.

Българинът получава годишна заплата от 240 хиляди евро на „Генча” и това е причината от Стяуа да искат прекратят контракта му.

„Ангелов не е полузащитникът, който исках. Той не е нито офанзивен, нито дефанзивен. През зимата ще го пуснем да си ходи, защото заплатата му е много висока”, заяви преди дни собственикът на клуба Джиджи Бекали.

„Не съм се пазарил за пари. Предложиха ми едни условия, аз ги аз приех и подписах. Не виждам къде е проблемът”, каза Ангелов.

„Ще видим какво ще стане в следващите дни. Ако не се стигне до трансфер в друг клуб, на 10 януари на старта на зимната подготовка ще говоря с ръководството на Стяуа и ще знам повече”, каза още българинът.

От мениджърската агенция на играча „Торнио Спортс” пък съобщиха, че за Ангелов има три оферти от отбори от Кипър, Германия и Австрия.

В румънските медии се появиха информации, че Ангелов вече е постигнал принципна договорка и ще продължи кариерата си в кипърския първодивизионен Анортозис, където от миналата седмица старши треньор е бившия наставник на халфа в Левски и в националния отбор на България Станимир Стоилов.