Спортният директор на Парма Пиетро Леонарди се е завърнал от преговори със Спортинг за Валери Божинов, които са преминали успешно. Според източници на Гонг от португалската столица двете страни са си стиснали ръцете и е въпрос на часове Божинов да стане част от португалския гранд.

Както вече съобщихме българският нападател е почти сигурно ново попълнение на „лисабонските лъвове”.

Култово при преговорите е, че има вариант като част от сделката Хайме Валдес да премине от Спортинг в Парма, като португаците ще трябва и да доплатят сериозно. Интересен факт е, че същият футболист бе част от трансфера на Валери Божинов от Лече във Фиорентина преди години. Тогава Валдес беше във Фиорентина, но отиде в Лече като част от крупния трансфер.

До дни Божинов трябва да замине за Лисабон и да подпише личния си договор, който обаче е чисто и просто една формалност, тъй като агентът на футболиста вече е говорил с шефовете на Спортинг.

Според запознати българският стрелец е изкушен от опцията да играе в европейските клубни турнири, където Спортинг Лисабон е традиционен участник за разлика от сегашния му клуб – Парма.

Трансферът е почти сигурен, като на този етап трябва да се пипнат просто дребни детайли.