След като мениджърът на Бирмингам Хари Реднап реши да не привлича в състава си изкаралия пробен период Симеон Славчев, сега от клуба на българския национал Спортинг Лисабон продължават търсенето на нов пристан за халфа.

Хари Реднап не се впечатли от национал и го отпрати

Според авторитетната медия в Португалия "А Бола", много е вероятно Славчев да бъде пратен в друг отбор от португалската лига срещу минимална сума и с голям процент от следващ трансфер. Такива варианти за него могат да бъдат отборите на Витория Гимараеш и Спортинг Брага.

Във форумите доста фенове се изказват приятелски за Симеон. Един от тях казва, че "е глупаво да се гони играч, който никога не е получил шанс". Друг го подкрепя с думите, че "играч от страна със 7 милиона население и дала страхотни футболисти заслужава да получи поне 10 мача кредит в първия отбор".

Спортинг иска 3 млн. евро за Симеон Славчев

Португалският гранд брои 2,5 милиона евро на Литекс за полузащитника преди три години. 23-годишният футболист не записа нито един официален мач с екипа на Спортинг Лисабон, тъй като последователно бе преотстъпван на отборите на Болтън, Аполон Лимасол и Лехия Гданск. В началото на юни Спортинг отхвърли офертата на Лехия за Славчев, която бе на стойност 1 милион евро. Договорът на Симеон Славчев със Спортинг Лисабон е до 30 юни 2019 година.